Innholdsfortegnelse:

Nile Rodgers nettoverdi: Wiki, gift, familie, bryllup, lønn, søsken
Nile Rodgers nettoverdi: Wiki, gift, familie, bryllup, lønn, søsken

Video: Nile Rodgers nettoverdi: Wiki, gift, familie, bryllup, lønn, søsken

Video: Nile Rodgers nettoverdi: Wiki, gift, familie, bryllup, lønn, søsken
Video: Nile Rodgers and Chic perform 'We Are Family' in London | Global Citizen Live 2024, Kan
Anonim

Nile Rodgers nettoformue er $70 millioner

Nile Rodgers Wiki-biografi

Nile Gregory Rodgers ble født 19. september 1952 i New York City, New York, USA. Nile ble fremtredende som medgründer og ledende gitarist av musikkbandet Chic, som var et av de mest populære under disco-tiden. Nile har også gitt ut flere soloalbum, selv om han var mye mer vellykket mens han produserte og opptrådte sammen med en rekke artister, inkludert Sam Smith, Disclosure, Avicii, Pharrell Williams, Daft Punk, Madonna, Duran Duran, David Bowie, Diana Ross, Sister Sledge og mange andre. Rogers har vært aktiv i underholdningsindustrien siden 1979.

Nile Rodgers nettoverdi 70 millioner dollar

Så hvor rik er Nile Rodgers? Kilder har anslått at nettoverdien til Nile Rogers er så høy som 70 millioner dollar, og størstedelen av formuen hans kommer fra å skape, fremføre musikk og produsere andre artister.

Nile Rodgers begynte sin karriere som gitarist og spilte i innspillingsøkter eller på liveopptredener med artister som Parliament Funkadelis, Betty Wright, Ben E. King, Aretha Franklin, Maxine Brown, Apollo Theatre og Joe Raposo. Denne opplevelsen oppmuntret ham til å grunnlegge sitt eget band. I 1970 grunnla han og Bernard Edwards The Big Apple Band, som var et band med back-up musikere, og de opptrådte med band som The Jackson 5, Ashford & Simpson, Luther Vandross og The Boys. På grunn av deres profesjonelle ferdigheter ble de populære, og ønsket å fortsette karrieren til bandet, så for å unngå forvirring med en annen musiker, Walter Murphy, lederen av bandet kalt The Big Apple Band, ble navnet på gruppen endret i 1977 til Chic.

Siden stiftelsen har de jobbet under merkenavnene Sumthing Else, Warner Bros, Atlantic og Buddah. I løpet av sin lange karriere – til tross for korte pauser er bandet aktivt oppdatert – har de gitt ut 21 singeler, åtte studioalbum, 12 samlealbum og to livealbum. 70-tallet var gullalderen til bandet da deres tre første album kalt "Chic" (1977), "C'est Chic" (1978) og "Risque" (1979) fikk sertifiseringer i henhold til salget i USA, Canada og Storbritannia. De har også toppet seg i svært høye posisjoner på det amerikanske R&B-diagrammet.

Dessuten har Nile Rodgers gitt ut fire soloalbum: "Adventures In The Land Of The Good Groove" (1983), "B-Movie Matinee" (1985), "Outloud" (1987) og "Chic Freak and More Treats" (1996), men de var ikke like vellykkede som de som ble utgitt med Chic. En annen viktig kilde til Niles nettoverdi er produksjon, som han har vært involvert i siden 1978, og hjelper mange artister med å forfølge drømmene sine. Han produserte Sister Sledge, hvis album "We Are Family" (1979) toppet den amerikanske R&B-listen og ble sertifisert som platina i USA og gull i Storbritannia, Diana Ross og hennes album "Diana" (1980) hvis album har nådd samme suksess, Debbie Harry og albumet “Koo Koo” (1981) som ble sertifisert gull i USA og sølv i Storbritannia, og mange andre suksessrike artister.

I 2011 kunngjorde Rodgers at han var syk av prostatakreft. Heldigvis rapporterte han i 2013 at alt var klart angående sykdommen. Nile er gift med Nancy Hunt.

Anbefalt: